veliki format

Ovdje koristimo specifičan stroj za izradu digitalnih fotografija. Radi se o digitalnom osvjetljivaču foto papira: Durst Epsilon 30 koji se bazira na tehnologiji prijenosa svjetlosnih impulsa preko staklenih vlakana. Jednobojne LED diode (crvena, zelena i plava) stvaraju svjetlo koje preko optičkog kabla osvjetljava liniju po liniju, pri rezoluciji od 254 ppi / 256 sivih tonova, fotoosjetljiv materijal: papir ili foliju.
dfaJedinstveni sistem kalibracije koji se sastoji od densitometra, skenera i pripadajućeg softvera kalibrira svaki materijal na optimalnu razinu kako bismo bili u mogućnosti postići svih 256 sivih nijansi. Osim toga kvalitetan RIP softver omogućava povećavanje datoteke do 2,5 puta bez vidnoga gubitka kvalitete fotografije.

Tim osvjetljivačem u mogućnosti smo osvijetliti fotopapir do širine 76,2 cm i dužine 30 m u jednome komadu. Veće formate u mogućnosti smo izraditi paneliranjem, tj. iz više komada željene veličine.

Osvjetljavati možemo foto papir i duratrans i duraclear folije. Koristimo foto papire svih proizvođača dostupnih na hrvatskom tržištu u mat i sjajnoj varijanti (Kodak, Fuji). Koristimo i duratrans i duraclear folije (koje se koriste za svjetleće displeje) i to Kodakove.

dfaIspis na Canon IPF9000 inkjet pisač širine ispisa 60”. Ispis od ruba do ruba izuzetne kvalitete (2400 dpi × 1200 dpi) s novim sistemom 12 pigmentiranih boja. Ispis na različitim medijima (canvas, pearl paper, glossy…)

dfaKako bismo mogli kontrolirati sve faze pripreme datoteke za osvjetljavanje odlučili smo se i proširiti ponudu skeniranjem. Skener koji koristimo je Imacon Flextight 848, koji radi na principu virtualnog bubanj skenera i u mogućnosti je skenirati u rezoluciji do 8000 dpi. Skenirati možemo sve dijapozitive ili negative do formata 13×18, s time da se oni ne lijepe i ne premazuju ni sa čim budući da su maske za skeniranje magneti.