o nama   studio   veliko   prodaja   na┼íi korisnici   galerija   cjenik   kontakt  
veliki format

Ovdje koristimo specifi─Źan stroj za izradu digitalnih fotografija. Radi se o digitalnom osvjetljiva─Źu foto papira: Durst Epsilon 30 koji se bazira na tehnologiji prijenosa svjetlosnih impulsa preko staklenih vlakana. Jednobojne LED diode (crvena, zelena i plava) stvaraju svjetlo koje preko opti─Źkog kabla osvjetljava liniju po liniju, pri rezoluciji od 254 ppi / 256 sivih tonova, fotoosjetljiv materijal: papir ili foliju.

Jedinstveni sistem kalibracije koji se sastoji od densitometra, skenera i pripadaju─çeg softvera kalibrira svaki materijal na optimalnu razinu kako bismo bili u mogu─çnosti posti─çi svih 256 sivih nijansi. Osim toga kvalitetan RIP softver omogu─çava pove─çavanje datoteke do 2,5 puta bez vidnoga gubitka kvalitete fotografije.

Tim osvjetljiva─Źem u mogu─çnosti smo osvijetliti fotopapir do ┼íirine 76,2 cm i du┼żine 30 m u jednome komadu. Ve─çe formate u mogu─çnosti smo izraditi paneliranjem, tj. iz vi┼íe komada ┼żeljene veli─Źine.

Osvjetljavati mo┼żemo foto papir i duratrans i duraclear folije. Koristimo foto papire svih proizvo─Ĺa─Źa dostupnih na hrvatskom tr┼żi┼ítu u mat i sjajnoj varijanti (Kodak, Fuji). Koristimo i duratrans i duraclear folije (koje se koriste za svjetle─çe displeje) i to Kodakove.

Ispis na Canon IPF9000 inkjet pisa─Ź ┼íirine ispisa 60''. Ispis od ruba do ruba izuzetne kvalitete (2400 dpi ├Ś 1200 dpi) s novim sistemom 12 pigmentiranih boja. Ispis na razli─Źitim medijima (canvas, pearl paper, glossy...)

Kako bismo mogli kontrolirati sve faze pripreme datoteke za osvjetljavanje odlu─Źili smo se i pro┼íiriti ponudu skeniranjem. Skener koji koristimo je Imacon Flextight 848, koji radi na principu virtualnog bubanj skenera i u mogu─çnosti je skenirati u rezoluciji do 8000 dpi. Skenirati mo┼żemo sve dijapozitive ili negative do formata 13├Ś18, s time da se oni ne lijepe i ne premazuju ni sa ─Źim budu─çi da su maske za skeniranje magneti.